Takkujen kotihoito

Suosittelut tuotteista

Suosittelemme ensisijaisesti silikonittomia shampoita. Huomioi myös päänahkasi tarpeet shampoota valitessasi. Hoitavat ja siloittavat shampoot tulisi takkupään jättää kaupan hyllyyn.

Emme suosittele takkukansalle hiustenmuotoilutuotteita.

Suosittelemme päänahalle tarkoitettuja hoitotuotteita.

Pesuvälit

Päänahka tarvitsee ilmaa ja omaa talituotantoaan pysyäkseen terveenä. Liian tiheä tai harva pesuväli voi lisätä tai vähentää päänahan omaa talituotantoa , joka ilmenee päänahan ärsytyksenä. Hoitamaton päänahan ärsyyntyminen voi pahimmillaan johtaa tulehtuneeseen ihottumaan. Kerta, kaksi viikossa olisi ihannemäärä hiusten ja päänahan pesulle.

Tyvi

Tyvipyörittely sekä irtohiusten takutus voi onnistua myös kotona. Saat meiltä paikanpäällä ohjeet ja avut kädestä pitäen, sekä suositukset oikeanlaisista välineistä ja tekniikoista.

Pidennykset/pituus

Takkujen pyörittely edesauttaa tiivistymistä, sitä voi siis maltillisesti tehdä. Pidä huoli, ettet pyöritellessäsi vedä takkujasi, jotteivat yksittäiset hiukset veny, ja näin ollen aiheuta pituuden ohentumista.

Värjääminen

Aitohiuspidennyksiä voi värjätä, varmista kuitenkin värjäysmahdollisuus pidennystesi valmistajalta. Voit värjätä takkujasi lähes entiseen tapaasi. Kuitenkin, jatkuva hapeteväreillä läträäminen kuluttaa hiusta, olivat ne takussa tai eivät. Takkujen pituutta tai tyveä värjätessä, tulee huolehtia täydellisestä huuhtelusta, jottei takun sisään jää hapeteväriä muhimaan. Muhimaan jäänyt väri jatkaa ”käymistään” näin aiheuttaen kemiallisen palon, jolloin hiuksesi vaurioituu, eli katkeaa.

Myös takkutukkaa pitää huollattaa ammattilaisella, että tukka pysyy nättinä ja päänahka terveenä. Suosittelemme ensihuoltoa 2 kk sisällä takutuksesta, jatkohuolto 2-8 kk välein, hiuslaadusta riippuen.